Met LOGO! 8.3 is de populaire kleine Siemens controller aangesloten op de cloud  

Met LOGO! 8.3 is de populaire kleine Siemens controller aangesloten op de cloud

De LOGO! 8-serie van Siemens is altijd al een perfecte optie geweest voor gebruikers die kleine automatiseringsprojecten snel, eenvoudig en plaatsbesparend wilden oplossen. Met de LOGO! 8.3 versie kunnen nu ook de kleinste van de Siemens besturingsmodules op de cloud worden aangesloten. Dit biedt gebruikers in de industrie, de gebouwautomatisering en de landbouw nog meer flexibiliteit en efficiëntie. LOGO! 8.3 gaat gepaard met intuïtieve software en kan dankzij de modulaire opbouw op elk moment worden uitgebreid.

Met cloudverbinding voor meer efficiëntie en flexibiliteit

De nieuwe versie 8.3 heeft een cloud-verbinding, waardoor de mogelijkheden van een smart factory zelfs tot het meest compacte automatiseringsproject behoren.

Zo kunnen bijvoorbeeld meetwaarden op belangrijke indicatoren van de toestand van een machine of installatie worden verzameld en geëvalueerd om zowel fouten als schade en dus kostbare stilstand te voorkomen.

Waar de LOGO! controller voorheen moest worden gestopt om toegang te krijgen tot de gegevens en deze te beheren, biedt de cloud nu de mogelijkheid om de verzamelde gegevens tijdens het lopende bedrijf te benaderen dankzij live toegang.

De toegang tot applicaties kan worden ingesteld op veel verschillende apparaten, zoals laptops, smartphones of tablets, dankzij de cloudintegratie. Dit maakt het werk sneller, efficiënter en flexibeler voor de werknemers. Het is mogelijk om meerdere dashboards te maken met verschillende rechten voor verschillende medewerkers.

Standalone applicaties zonder cloud vereisen vaak veel configuratiewerk, bijvoorbeeld als het gaat om firewallinstellingen, port forwarding of VPN. In een cloudomgeving daarentegen vergt het creëren van nieuwe slimme toepassingen nauwelijks enige configuratie-inspanning.

Gemakkelijk en intuïtief te gebruiken

Net als zijn voorgangers biedt LOGO! 8.3 een intuïtieve en eenvoudige configuratie en bediening via de vertrouwde interface. De LOGO! Web Editor V1.1 visualiseert cloud data en laat gebruikers eenvoudig nieuwe cloud services toevoegen. Wie al bekend is met de LOGO! 8-serie heeft geen problemen met de installatie en het gebruik van het LOGO! 8.3-model.

Op dit moment, LOGO! 8.3 kan worden gebruikt met een verbinding met de Amazon Web Services (AWS) cloud. Verbindingen met andere cloudaanbieders zoals MindSphere, het cloud-based open IoT besturingssysteem van Siemens, of de Alibaba cloud zijn gepland. Door het MQTT-protocol is de module in principe open voor alle cloudplatforms.

Veelzijdige toepassingsgebieden

In de industrie laat de LOGO! serie haar sterke punten zien in kleine, zelfvoorzienende productiemachines of handling machines, bijvoorbeeld als het gaat om het aansturen van pompen of ventilatie, het omschakelen van compressoren, temperatuurbewaking en -regeling, energiemeting en vele andere toepassingen.

In de gebouwautomatisering kan LOGO! bijvoorbeeld straat- en gebouwautomatisering, bewegingsmelders, garagedeuren of slagbomen aansturen. Maar de besturingsmodules kunnen ook worden gebruikt voor waterbeheer, zoals de besturing van de stortbak, of energieoptimalisatie voor verwarming en ventilatie, waardoor het wooncomfort en de veiligheid worden verhoogd.

Naast het monitoren van het energieverbruik zijn er in de landbouw bijvoorbeeld sprinklerinstallaties, drooginstallaties voor graan of aardappelen, silosystemen of temperatuurregeling in stallen.

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.